Jeg har altid været stor fan af reportagefotografering. Det at være en flue på væggen og dokumentere en begivenhed, uanset om det er trist eller lykkeligt – er super spændende, og det er billeder jeg altid glæder mig til at redigere. Og nu vi er ved redigeringen, så har jeg altid været mindst lige så stor fan, af den måde reportagefotografer redigerer deres billeder på.

mad fotograf

Det giver et ret hårdt udtryk, og det er meget in-your-face. Der vil sikkert også være nogen der ikke er fan af det, og som synes det er en uærlig måde at skildre virkeligheden på. Min holdning har altid været – og vil altid være, at hvis det klæder billedet og gør det mere spændende, så giv den endelig gas i efterbehandlingen.

Her vil jeg vise hvordan jeg giver mine billeder et reportagelook. Det er tre nemme trin, og alle kan være med. Man kan hurtigt blive lidt for glad, for at lægge dette look hen over sine billeder, men husk – alt med måde. Det vil ikke klæde alle billeder – og alle situationer.

koncert billeder

Trin 1:

Du har åbnet dit foto i Photoshop, og givet det en passende basisredigering. Nu laver du et nyt Adjustment Layer, og vælger Hue/Saturation.

Trin 2:

Træk “skyderen” med Saturation helt i bund til -100. Nu vil du se at farverne naturligvis forsvinder.

Trin 3:

Nu kommer magien, og det der gør hele forskellen. I din Layers-fane skal du nu ændre Blending Mode til Soft Light, og VUPTI!! Det var da nemt ikk’?

Og hvis du vil gå linen ud, så prøv at konvertér billedet til sort/hvid – mums! Fra tid til anden kan det anbefales at småjustere med Curves og Levels.

Læs mere her: